ΔΙΟΝ

Η ιερή πόλη των αρχαίων Μακεδόνων, αφιερωμένη στον Δία και στους δώδεκα μυθικούς θεούς του Ολύμπου, είναι πολύ κοντά στο ξενοδοχείο. Από εκεί ξεκίνησε ο Μέγας Αλέξανδρος την εκστρατεία του προς την Ασία. Μπορείτε να επισκεφθείτε το Αρχαιολογικό Πάρκο και το Αρχαιολογικό Μουσείο. Σε πολύ κοντινή απόσταση μπορείτε να επισκεφθείτε τους καταράκτες του Ορλιά και να κολυμπήσετε στα κρυστάλλινα νερά του.

Dion-642x335
litochoro

ΛΙΤΟΧΩΡΟ

Το παραδοσιακό χωριό που βρίσκεται 9 χιλιόμετρα από το ξενοδοχείο, είναι το σημείο εκκίνησης για τις εξορμήσεις σας στον Όλυμπο.

ΠΑΛΑΙΟΣ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝΑΣ

Ένας παραδοσιακός οικισμός από παλία πέτρινα σπίτια, παραδοσιακά δρομάκια, τουριστικά μαγαζάκια και παραδοσιακές ταβέρνες, σε απόσταση 22 χιλιομέτρων από το ξενοδοχείο.

Palaios_Panteleimonas
kastro-pantaileimwna

ΚΑΣΤΡΟ ΤΟΥ ΠΛΑΤΑΜΩΝΑ

To μεσαιωνικό οχυρό των Σταυροφόρων, χτίστηκε στην περίοδο από 1204 μχ ως 1222 μχ και προσφέρει μία μαγευτική θέα την κοιλάδα της Πιερίας και τον Όλυμπο.

Η ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΚΑΙ Η ΠΑΡΑΛΙΑ

Η πρωτεύουσα της Πιερίας είναι 16 χλμ από το ξενοδοχείο. Με μεγάλη αγορά και πολλές επιλογές για ψώνια, καφετέριες, εστιατόρια και μπαρ, σας προσφέρει πολλές επιλογές διασκέδασης. Η παραλία της προσφέρει αγορά αλλά και νυχτερινή ζωή.

Paralia_Katerini
Vergina

ΒΕΡΓΙΝΑ

Η Βεργίνα και η Αρχαία Πόλη Αιγών, η πρώτη πρωτεύουσα των Μακεδόνων, ο τόπος ταφής του βασιλιά Φίλιππου Β’, πατέρα του Μεγάλου Αλεξάνδρου και ο τόπος που ο Μέγας Αλέξανδρος κηρύχθηκε βασιλιάς, είναι ένας χώρος παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO γεμάτος ιστορία. Είναι μόλις μία ώρα με το αυτοκίνητο από το ξενοδοχείο.

ΜΕΤΕΩΡΑ

Τα Μετέωρα είναι ένας παγκοσμίως διάσημος βραχονησικός σχηματισμός στην κεντρική Ελλάδα που φιλοξενεί ένα από τα μεγαλύτερα και πιο καλοχτισμένα συγκροτήματα ορθόδοξων μοναστηριών. Έξι μοναστήρια χτισμένα σε τεράστιους φυσικούς πυλώνες και στρογγυλεμένους ογκόλιθους που κυριαρχούν στην περιοχή. Τα Μετέωρα συμπεριλαμβάνονται στον Κατάλογο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO και θα σας προσφέρουν μια αξέχαστη εμπειρία ζωής. Μπορείτε να τα επισκεφθείτε σε απόσταση περίπου 2 ωρών οδήγησης.

meteora